Materialen en keurmerken

Materialen

De materialen voor de kleding van TeeTitan zijn zorgvuldig gekozen. Zo weet je zeker dat de kleding niet alleen van topkwaliteit is, maar ook optimaal in comfort voorziet binnen en buiten de golfbaan.

GOTS®-gecertificeerd biologisch katoen

Het biologische katoen van de poloshirts voorziet in maximaal comfort voor de golfer. Het gewoven katoen rekt goed mee, ademt en daardoor zorgt het voor warmte in de winter en frisheid in de zomer. Doordat het biologische katoen van de hoogste kwaliteit is, houdt het de kleur goed vast en is de kans op krimpen minimaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om de kwaliteit van jouw poloshirt.

Het biologische katoen welke gebruikt wordt voor alle golfpolo’s is GOTS®-gecertificeerd. Dit keurmerk geeft aan dat de katoengewassen biologisch geteeld zijn. Bij de teelt worden geen pesticiden, kunstmest, synthetische gewasbeschermingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen gebruikt.

Verder voorziet het GOTS®-keurmerk niet alleen in de controle op de teelt van het katoen, maar ook op de werkomstandigheden bij de plantages. Hierbij controleert het op verschillende onderdelen zoals minimumloon, het verbod op kinderarbeid en het verzorgen van een veilige en hygiënische werkomgeving. De bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke partijen.

Het Global Organic Textile Standard® keurmerk kan alleen verkregen worden wanneer minimaal 95% van de producten uit biologische materialen bestaan.  Bij TeeTitan zijn wij dan ook trots dat onze kleding dit keurmerk draagt. Helaas draagt nog altijd slechts 1% van de wereldwijde katoenproductie het GOTS®-keurmerk (bron: https://cosh.eco/nl/blog/materials-cotton-2).

Enkele voordelen van biologisch katoen:
- Zorgt voor minder CO² uitstoot;
- Het biologische katoen is zacht voor de huid;
- Het katoen rekt mee met jouw bewegingen;
- Het katoen houdt kleur goed vast;
- Het biologische katoen heeft een minimale kans om te krimpen;
- Het biologische katoen ademt zowel in warm- als koud weer.

Tee-Titan-584
TTG C1-2 (2)

OCS®-gecertificeerd Tencel®/modal

De performance poloshirts van TeeTitan zijn gemaakt van een combinatie van biologisch katoen en Tencel®/modal. Tencel®/modal is een 100% natuurlijke stof, welke ideaal is voor sportkleding. De stof komt voort uit houtpulp van OCS®-gecertificeerde eucalyptusbomen.

De Tencel®/modal begint als houtpulp en wordt vervolgens verwerkt tot een zachte vezel. Dit verwerkingsproces gebeurt in een ‘closed-loop’ systeem, waardoor er geen oplosmiddelen vrijkomen en daardoor hergebruikt kunnen worden. Tot slot draagt Tencel®/modal het Europees Ecolabel en won de stof in 2000 al de Europese Prijs voor het Milieu (bron: https://www.editex.be/2020/12/15/tencel-een-nieuwe-stap-richting-een-duurzame-mode-industrie/).

Het OCS®-keurmerk (Organic Content Standard®) heeft betrekking op non-food producten die voor minimaal 95% biologisch materiaal bevatten. Onafhankelijke inspecteurs controleren de weg die de producten aflegt vanaf de grondstof tot het eindproduct. Dankzij deze controle heeft TeeTitan nog meer zekerheid over de grondstoffen en haar productieketen. Dit resulteert in prachtige poloshirts voor binnen en buiten de golfbaan.

Enkele voordelen van Tencel®/modal voor bij het sporten:
- De stof is zacht en zorgt daardoor voor veel comfort;
- De stof is sterk;
- De stof ademt, waardoor het zowel prettig is in de zomer als in de winter;
- De stof absorbeert water beter dan katoen, maar droogt ook sneller;
- De stof is antibacterieel, waardoor bacteriegroei wordt geremd.

TTG P1-5 (2)

Knopen van FSC®-gecertificeerd olijfhout

De knopen op ieder poloshirt van TeeTitan zijn gemaakt van olijfhout uit Portugal. Het olijfhout wordt geoogst van olijfbomen welke onderhouden worden volgens de normen van het FSC®-keurmerk (Forest Stewardship Council®).

Het FSC®-keurmerk (Forest Stewardship Council®) is in het leven geroepen om ontbossing tegen te gaan en bossen te herstellen na schade. Bossen en bomen zijn belangrijke bronnen voor het leven op onze aarde en het is belangrijk om deze waardevolle bronnen in stand te houden. Het keurmerk ziet toe op gezond onderhoud voor de bossen en biedt de bosbeheerders hiervoor de instrumenten om dit te verzorgen (bron: https://nl.fsc.org/nl-nl). Door te kiezen voor FSC®-gecertificeerde grondstoffen zoals olijfhout voor de knopen dragen wij met TeeTitan bij aan de strijd tegen ontbossing en voor een duurzaam bosbeheer

De groei van olijfbomen wordt niet gestimuleerd door chemische stoffen, waardoor dit weinig tot geen negatieve impact heeft op de directe en indirecte omgeving. Daarnaast is het hout van olijfbomen één van de sterkste houtsoorten ter wereld. Tot slot worden olijfbomen pas gekapt wanneer er geen olijven meer van kunnen worden geoogst. Omdat olijfbomen gemiddeld 100 jaar olijven kunnen laten groeien, betekent dit dat onze knopen ruim 100 jaar oud zijn (bron: https://www.tapasplanken.nl/blog/redenen-olijfhout-kostbaar)! Hoe gaaf is dat?!

TeeTitan hecht heel veel waarde aan een eerlijke, duurzame en transparante keten. Zonder onze leveranciers kunnen wij niet bestaan en daarom willen wij dat iedereen eerlijk behandeld wordt. Om eerlijke producten op de markt te zetten, blijven we nauw in contact met onze leveranciers en werken wij alleen samen met gecertificeerde bedrijven. Hiervoor zijn de GOTS-, OCS- en FSC-keurmerken voor ons van belang.

TeeTitan - AIM FOR GREEN

TTG C3-4 (2)
Winkelwagen