It’s Tee Time

Bij het reserveren van jouw Tee Time begint de voorpret. Je kiest samen met jouw golfmaatje een mooie dag uit, en belangrijker nog: een mooie baan. Nederland kent ruim 250 golfbanen en daardoor is er altijd wel een mooie baan dichtbij.

Nu je de baan en de tijd hebt bepaald en vastgezet, begint het dagdromen van die hole-in-one of het verbeteren van je handicap door een goede ronde te lopen. Je poetst je ijzers en je schoenen zodat je er helemaal klaar voor bent.

Drie kwartier voordat Tee Time aanbreekt rijdt je de parkeerplaats op van de golfclub. Je meldt je aan bij de receptie en je loopt vervolgens naar de driving range om warm te draaien en  om die feeling weer terug te krijgen met je golfclubs. Het is immers een tijdje geleden dat je een rondje gelopen hebt en je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen! Op de driving range neem je de tijd en ben je zorgvuldig in welk ijzer je gebruikt voor welke afstand.

Wanneer je het afslaan en pitchen met een goed gevoel afgerond hebt, ga je nog snel langs de putting green om ook het putten te oefenen. Hier worden ten slotte de punten verdiend! Je kan verschillende drills kiezen om het putten te oefenen, maar vandaag kies je ervoor om tijdens de voorbereiding met twee ballen te putten. Dit geeft een ontspannen gevoel en zorgt er tegelijkertijd voor dat je met vertrouwen straks op de green staat van de eerste hole.

De tijd is gevlogen en jouw Tee Time breekt bijna aan. Je doet je putter terug in je tas, en loopt richting de eerste hole. Terwijl je op de teebox staat neemt de nervositeit wat toe, want het gaat beginnen. Je hebt hier alweer even naar uitgekeken, maar nu is het zo ver. Je wilt goed beginnen, dus je bekijkt de afstand tot de green. De tussen- en omliggende obstakels vermijd je, want er is maar één ding dat telt: de green. De vlag ligt mooi centraal op de green waardoor jouw doel nog duidelijker wordt. Eén mooie slag is voldoende om met een goed gevoel van start te gaan. Jij bent als eerste aan de beurt. Je kiest je club, pakt een tee en je bal. Je zoekt een mooi stukje gras om je tee te plaatsen, je legt je bal erop en gaat klaar staan. Terwijl je daar staat kijk je nog een keer naar je doel: de green. Je denkt maar aan één ding, kijkt naar je bal en bent klaar om te beginnen. Je denkt maar aan één ding, kijkt naar je bal en heft je club. Aim for Green!

its tee time blog

TeeTitan – Aim For Green

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen