Aim For Green

“Je bent zo goed als je laatste slag hè” zegt je golfmaatje lachend, terwijl je klaar gaat staan voor het afslaan op hole 1. De laatste keer dat jullie samen een baan gelopen hebben is al even geleden, maar op de driving range stond je net mooie ballen te slaan. Dat smaakte naar meer en dat moet nu blijken.

Je tee staat klaar en je legt de bal er alvast op. Je oefent nog een aantal keer je swing voordat het echte werk kan beginnen. De flight voor jullie loopt van de green af en geeft aan dat jullie kunnen beginnen.

Je kijkt nog één keer geconcentreerd naar de baan. De bomen, het water op links, de bunkers verspreid over de baan. ‘Uitdaging genoeg’ denk je terwijl je je club goed vastpakt. De vlag wappert en dat is het enige waar je naar kijkt. Daar staat je doel, niks meer, niks minder.

Terwijl je je backswing inzet, denk je nog snel aan de woorden van je vroegere golfleraar: “Joie de vivre”. “Ping!” De bal vliegt perfect van de tee af! “Wow! Wat een bal!” roept je golfmaatje terwijl de bal perfect alle obstakels van de hole voorbij koerst. De bal ploft perfect neer op de green, een kleine 2,5e meter van de vlag. Je balt je vuist voorzichtig en zegt tegen jezelf: “Deze is voor mij.”

Je loopt met een kleine glimlach van de tee box af en dan is het de beurt aan je golfmaatje. Ook hij plaatst zijn tee zorgvuldig en legt de bal er voorzichtig op. Geconcentreerd kijkt hij over de hole en ook hij ziet maar één ding: de green. Hij neemt positie, pakt zijn ijzer nog eens goed vast en zet zijn swing in. “Ping!” klinkt het weer terwijl het ijzer door de bal heen slaat! Een prachtige slag die met een schitterende vlucht op de green stil valt!

Je lacht, kijkt je golfmaatje aan en zegt: “Dit wordt een mooie dag!” Jullie lopen rustig richting de vlag, terwijl de zon begint door te breken. Het is een prachtige dag voor golf en daar ga je van genieten. Het eerste doel voor vandaag is al bereikt: goed beginnen met de eerste slag!

TeeTitan – Aim For Green

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen